AP Grading Service


Wij zijn trots om te mogen melden dat wij een samenwerking met AP grading zijn aangegaan. Hierdoor word het mogelijk om via ons je kaarten te laten graden bij AP Grading in Duitsland. De return tijden zijn stukken gunstiger dan de kaarten naar Amerika sturen voor grading. De Kaarten zullen over het algemeen binnen 4 weken terug zijn vanaf het moment dat wij ze verzenden. Daarbij heeft AP grading moderne apparatuur waarmee de kaarten zorgvuldig kunnen worden onderzocht. Bij een 10 krijg je in plaatse van het zwarte label een gouden label en bij een Pristine 10 (Op alle 4 de punten een 10) krijg je zelfs een echt gouden label met een certificaat dat het echt goud bevat.

Het kwaliteitskeurmerk voor de kaarten Kaarten die bij AP Grading zijn beoordeeld, kunnen bij verkoop een aanzienlijk hogere verkoopprijs opleveren. De gelaste beschermhoes zorgt er ook voor dat de staat van de kaart - en dus zijn waarde - behouden blijft. Of je nu je Pokémon-, Sport- of YuGiOh-kaarten wilt laten beoordelen - alleen met een onafhankelijke beoordeling van het hoogste niveau kun je zeker zijn van de meest zorgvuldige behandeling van je ruilkaarten en van een geldig, wereldwijd erkend resultaat. Daarom vertrouwen ze, met behoud van maximale kwaliteitsnormen, op hoogwaardige ultrasone technologie en unieke hoesjes met veiligheidsgravure. Als eerste grading GmbH in Duitsland hebben ze inmiddels naam gemaakt en kunnen we daarom terugkijken op een brede, internationale acceptatie van hun gradaties vandaag.

 

Wat  hun onderscheidt:

• Voor alle kaarten en alle talen (TCG+OCG)

• Inclusief onderlagen

 

✓ Kwaliteit: ultrasone technologie vanaf het begin

✓ Koffers: Uniek en met veiligheidsgravure

✓ Database: koffers met QR-code en zegelnummer

✓ Internationaal actief: klanten uit meer dan 29 landen

 

Hoe werkt het.

1. U koopt even veel gradings als dat u kaarten wilt verzenden. 

2. U Stuurt ons een email met een lijst van de kaarten die u wilt aanbieden voor Grading. Gebruik hiervoor het formulier op deze pagina. 

3. U stuurt ons de kaarten goed verpakt op of u maakt een afspraak om uw kaarten te komen brengen.

4. Zodra wij de kaarten ontvangen word dit vastgelegd en krijgt u van ons een bevestiging van de ontvangen kaarten. 

5. De kaarten worden bij de eerst volgende zending naar AP Grading gestuurd.

6. Zodra wij de kaarten terug hebben ontvangen krijgt u hierover bericht en kunt u de kaarten afhalen of sturen wij de kaarten verzekerd terug.

 

Mocht u vragen hebben stuur ons gerust een email.

EERSTVOLGENDE ZENDING NAAR AP GRADING: JANUARI 2023

Grading: Omdat je kaarten het waard zijn

Uitverkocht

AP Grading

€ 20,00
Uitverkocht

AP Grading

€ 20,00

1x AP Grading 


AP GRADING Aanmeld formulier


Grading proces bij AP Grading

Stap 1: Acceptatie van de ruilkaarten

De inhoud van de zending wordt gecontroleerd en vergeleken met de informatie uit de bestelling. Vervolgens wordt de klant per e-mail geïnformeerd over de ontvangst van zijn kaarten.

 

Stap 2: Pre-graden

Eerst worden de ruilkaarten voorzichtig uit de verpakking gehaald. Er wordt nauwlettend op toegezien dat ze uiterst voorzichtig worden behandeld. Daarna vindt de pre-classificatie plaats. Daarbij worden kreuken, drukfouten en andere met het blote oog zichtbare beschadigingen gedetecteerd en vastgelegd.

Stap 3: Centreren

De zijranden van de kaarten zijn nauwkeurig gemeten om de centrering van de kaart te bepalen.

Stap 4: Forensisch onderzoek / speciaal gereedschap

Een forensisch analyseapparaat wordt vervolgens gebruikt om de verzamelkaart te controleren op bijzonder fijne krasjes en andere mogelijke onvolkomenheden. Dit zorgt ervoor dat zelfs de kleinste haarscheurtjes worden gedetecteerd. Dit eindinspectieproces met speciaal forensisch gereedschap zorgt voor de zeer hoge kwaliteit van onze sortering.

Step 5: Sealing

After the grading process, the cards are sealed in our secure special case. By using a state-of-the-art ultrasonic welding device, we ensure a residue-free sealing process.

Step 6: Shipping

The cards are securely packed and shipped to the customer with insured shipping. At the same time, the customer receives an email notification of the shipment including the shipment number and link to track the shipment.