Het verhaal achter RS trading cards (Pokemonkaartenmarkt.nl)


Het is de zomer van 2020 als mijn zoontje van school thuis komt en verteld dat hij Pokémon kaarten wil kopen. De kinderen in zijn klas hebben kaarten van Pokémon en ook hij wil deze hebben. Toen ik 14 was had ik ook Pokémon kaarten, dus begreep wat hij er leuk aan vond.  Dus ik ga met mijn zoontje naar een speelgoedwinkel en koop wat pakjes met Pokémon kaarten. Niet veel later begint mijn zoontje, dat hij graag een Mewtwo GX kaart wil hebben. Wetende dat je vroeger al veel pakjes moest openen om een zeldzame kaart te vinden, leek het mij een beter idee deze kaart gewoon los te kopen. En dit is voor mij het moment dat ik weer helemaal terug ga in de nostalgie van de Pokémon kaarten. In mijn zoektocht naar een Mewtwo GX kaart kom ik tot de ontdekking hoeveel waarde er in Pokémonkaarten zit. Ik koop uit eindelijk de kaart die hij graag wil hebben en dan begint het pas echt.

Niet veel later komt de kaart en nog een bundel kaarten aan via de post. Bij het openen waren wij verrast door de mooie GX kaarten.  Ik bedacht mij dat ik ergens in een doos op zolder nog mijn oude Pokémon kaarten uit 1999-2002 moest hebben en de zoektocht in de dozen begint. Nadat ik de kaarten heb gevonden besluit ik deze te verkopen om zo nieuwe Pokémon kaarten te kopen. Het blijkt dat de Base set, Fossil, Jungle, Base set 2 en Team Rocket kaarten nog aardig wat opleveren. Met een deel van het geld koop ik een aantal dan net uitgekomen Vivid Voltage booster boxen. Een aantal booster boxen later, want wat een plezier heb je met het openen van die packs, begin ik met het verkopen van mijn dubbelen kaarten. Eerst op marktplaats, maar al snel bedenk ik mij dat dit op een betere en grotere manier kan en daarbij graag dichte producten wil aanbieden om andere verzamelaars te voorzien. Want je set compleet maken is geen makkelijke taak.

Binnen een paar dagen is het geregeld RS Trading Cards is geregistreerd bij de kamer van koophandel en begin ik aan het opzetten van de webshop en ga ik op zoek naar leveranciers. Het laatste deel van het geld wat mijn oude kaarten hebben opgebracht stop ik in voorraad voor de webshop. Op 30 november 2020 gaat de webshop online. Het blijft een leer proces waarbij alle feeback gewaardeerd word. Ik streef na een webshop die duidelijk en makkelijk in gebruik is, met het motto: "Door een verzamelaar, voor de verzamelaar".

In 2023 zijn wij begonnen met het verzorgen van PSA grading service als tussenpersoon. Wij maken het voor klanten makkelijker en voordeliger om kaarten te laten graden bij PSA in Amerika. Sinds 2024 is dit onze main-focus geworden.